19.04.2024

Dodeljene nagrade za najbolju doktorsku disertaciju i naučnoistraživački projekat u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije
Ceremonija dodele godišnjih nagrada za najbolji naučnoistraživački projekat i najbolju doktorsku disertaciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 2023. godinu održana je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu. Nagrade se dodeljuju povodom Dana Vojske Srbije, a u cilju afirmacije naučnoistraživačkog rada i naučnih radnika u sistemu odbrane.

Za ovogodišnje laureate izabrani su pukovnik dr Dejan Đorđević, direktor Vojnogeografskog instituta „General Stevan Bošković” Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije, koji je sa istraživačkim timom nagrađen za najbolji naučnoistraživački projekat, i potpukovnik dr Radomir Prodanović, iz Centra za primenjenu matematiku i elektroniku Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije, za najbolju doktorsku disertaciju.

Dodeli nagrada prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović, v. d. sekretara Ministarstva odbrane Nebojša Nikolić, zamenik načelnika VMA brigadni general prof. dr Dragan Dinčić, pomoćnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija prof. dr Marina Soković, članovi Saveta za naučnoistraživačku delatnost u Ministarstvu odbrane, predstavnici visokoškolskih celina Univerziteta odbrane i naučnoistraživačkih organizacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici naučnih instituta i Univerziteta u Beogradu i Zavoda za intelektualnu svojinu.
photoFOTOGALERIJA