19.04.2024

Додељене награде за најбољу докторску дисертацију и научноистраживачки пројекат у Министарству одбране и Војсци Србије
Церемонија доделе годишњих награда за најбољи научноистраживачки пројекат и најбољу докторску дисертацију у Министарству одбране и Војсци Србије за 2023. годину одржана је данас у Дому Војске Србије у Београду. Награде се додељују поводом Дана Војске Србије, а у циљу афирмације научноистраживачког рада и научних радника у систему одбране.

За овогодишње лауреате изабрани су пуковник др Дејан Ђорђевић, директор Војногеографског института „Генерал Стеван Бошковић” Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије, који је са истраживачким тимом награђен за најбољи научноистраживачки пројекат, и потпуковник др Радомир Продановић, из Центра за примењену математику и електронику Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије, за најбољу докторску дисертацију.

Додели награда присуствовали су ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, в. д. секретара Министарства одбране Небојша Николић, заменик начелника ВМА бригадни генерал проф. др Драган Динчић, помоћник министра науке, технолошког развоја и иновација проф. др Марина Соковић, чланови Савета за научноистраживачку делатност у Министарству одбране, представници високошколских целина Универзитета одбране и научноистраживачких организација Министарства одбране и Војске Србије, као и представници научних института и Универзитета у Београду и Завода за интелектуалну својину.
photoФОТОГАЛЕРИЈА