05.02.2024

Прослава Дана геодетске службе и Војногеографског института - "Генерал Стеван Бошковић"У Војногеографском институту „Генерал Стеван Бошковић“ у Београду данас је одржана војна свечаност поводом Дана ове научно-истраживачке установе и Дана геодетске службе Војске Србије.

Поводом празника, на свечаном скупу су представљени најзначајнији резултати рада установе у години за нама и додељена признања најбољим појединцима, те захвалнице институцијама са којима Војногеографски институт остварује успешну сарадњу.

Обележавање празника било је прилика да се истакну стручност и професионалан однос запослених у извршавању задатака геотопографског обезбеђења Војске Србије, као и одлични резултати постигнути у домену истраживачко-развојне и производне делатности Института.

Дан Војногеографског института и Дан геодетске службе обележавају се у спомен на 5. фебруар 1876. године, када је донета одлука о формирању Ђенералштаба српске војске, који је у свом саставу имао одељење намењено за премер Србије за војне потребе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА